Miliaria 

Miliaria është e zakonshme në verë, dhe mund të jeni më të rrezikuar nëse merreni shumë me aktivitet sportiv. Ajo shfaqet zakonisht si një skuqje në lëkurë.

E njohur gjithashtu si candida intertrigo, miliaria është një inflamacion në sipërfaqen e lëkurës i shkaktuar nga myku dhe bakteret. Ajo zhvillohet në zona të trupit ku bllokohet lagështia, pasi myku Candida shumohet lehtësisht kur kushtet e lëkurës ndryshojnë, duke u bërë më të ngrohta dhe më të lagështa.

Burrë muskuloz me peshqir të bardhë rreth qafës, i lumtur pas trajtimit të puçrrave të vapës me Canesten®

Simptomat e miliarisë

Ikona e mjekes e Canesten®

Të njihemi me miliarinë

Lagështia, fërkimi dhe mungesa e ajrimit kontribuojnë të gjitha në shfaqjen e miliarisë. Kjo është arsyeja përse do të shihni që shfaqet në palat e lëkurës ose në zona që zakonisht qëndrojnë të mbuluara. Kjo është gjithashtu arsyeja përse ushtrimet fizike mund t’i theksojnë më shumë simptomat.

Djalë i ri aktiv, me bluzë ngjyrë gri, duke bërë vrap

Trajtimi i miliarisë

Rekomandohet gjithmonë nisja e hershme e trajtimit të miliarisë së lidhur me Candidan, me produkte topikale të tilla si kremrat apo solucionet për lëkurën. 

Canesten® ofron kremin dhe solucionin për lëkurën.

Parandalimi i miliarisë

Ikona e fërkimit të duarve e Canesten®

Shmangni fërkimin gjatë tharjes së lëkurës për të parandaluar dëmtimin e lëkurës dhe përhapjen e infeksionit.

Ikona e folikulit të flokut e Canesten®

Mbajeni zonën e prekur të lëkurës të thatë, të ftohtë dhe të ajrosur.

Ikona e duarve të hidratuara e Canesten®

Pastrojeni lëkurën me kujdes dhe vendosni një hidratues ose krem me funksion pengues.

Ikona e pantallonave të ngushta e Canesten®

Shmangni veshjet e ngushta që mund të fërkohen me lëkurën tuaj dhe zgjidhni copa natyrale në vend të atyre me fibra sintetike.

Fakte rreth miliarisë

Ikona e atleteve të vrapimit e Canesten®

Ju mund të jeni më të predispozuar ndaj miliarisë nëse keni një stil aktiv jetese.

Ikona e këmbës e Canesten®

Miliaria shfaqet në zonat më pak të ajrosura, të tilla si sqetullat, pjesa e pasme e gjunjëve ose pjesa ndërmjet gishtave të duarve dhe të këmbëve.

Ikona e fjongos për ditën e kancerit e Canesten®

Personat mbipeshë ose me një sistem imunitar të dobësuar për shkak të kimioterapisë ose HIV-it, personat që vuajnë nga diabeti, personat që janë të ekspozuar ndaj lagështisë dhe temperaturave të larta, personat që përdorin veshje dhe këpucë tepër të ngushta ose personat në regjim shtrati janë shumë më të predispozuar ndaj miliarisë.