Dermatofitoza

A keni vërejtur shenjë të kuqe që po përhapen në lëkurën tuaj? Nëse po, mund të keni dermatofitozë. 

Sëmundja e njohur si dermatofitozë (tinea corporis) është një infeksion mykotik topikal. Ai ka zakonisht pamjen e një shenjë të kuq në shtresën e sipërme të lëkurës, që mund të përhapet dhe të zmadhohet ndërkohë që pjesa e brendshme e rrethit rikthehet në ngjyrën normale.

Grua e buzëqeshur me bluzë të bardhë, e lumtur pas trajtimit të dermatofitozës me Canesten®

Simptomat e dermatofitozës

Ikona e mjekes e Canesten®

Të njihemi me dermatofitozën

Dermatofitoza është ngjitëse! Ju mund të prekeni prej saj përmes çarjeve të lëkurës, kontaktit me lëkurë të infektuar ose objekte të kontaminuara, të tilla si peshqirët dhe produktet kozmetike.

Vajzë e re e lumtur, me flokë të errët dhe e veshur me kanotierë, duke bërë ushtrime dhe duke buzëqeshur pas trajtimit të dermatofitozës me Canesten®

Trajtimi i dermatofitozës

Kremrat antimykotike eliminojnë fungun përgjegjës për simptomat e dermatofitozës dhe lejojnë shërimin e lëkurës. 

Ju mund të lehtësoni menjëherë simptomat me produktet antimykotike lehtësisht të aplikueshme në formë kremi. Ato depërtojnë në thellësi të mjaftueshme për të arritur te shkaktari i infeksionit, por nuk janë agresive ndaj lëkurës suaj. Nisni sa më herët trajtimin për të parandaluar infektimin e zonave të tjera të lëkurës nga dermatofitoza.

Parandalimi i dermatofitozës

Ikona me gishtin që e prek Canesten®

Shmangni prekjen e zonave të infektuara të lëkurës. Kjo gjë mund të përhapë infeksionin në zona të tjera.

Ikona e larjes së duarve e Canesten®

Lajini rregullisht duart, edhe pas përdorimit të kremrave antimykotike për trajtim.

Ikona e termometrit e Canesten®

Shmangni djersitjen e tepërt, lagështinë dhe ngrohtësinë. Këto përbëjnë kushtet ideale për shumimin e infeksioneve fungale.

Ikona e një qeni me dermatofitozë e Canesten®

Dermatofitoza mund të prekë gjithashtu edhe kafshët! Kontrollojini kafshët shtëpiake për dermatofitozë te veterineri, sidomos nëse keni vërejt pulla me qime të rëna. Qëndroni larg kafshëve të infektuara me dermatofitozë.

Fakte rreth dermatofitozës

Ikona me dorën me dermatofitozë e Canesten®

Nuk është nevoja të alarmoheni pavarësisht emrit të saj!

Ikona e barnave e Canesten®

Dermatofitoza është një infeksion mykotik dhe për largimin e infeksionit nevojitet mjekim antimykotik.

Ikona e një gruaje me një maskë estetike e Canesten®

Ju mund të ndihmoni në parandalimin e dermatofitozës duke pastruar thellësisht dhe rregullisht lëkurën tuaj. Në këtë mënyrë ju i ndërpritni mykut burimin e tij të ushqimit.