Simptomat e infeksionit mykotik të këmbës

Simptomat e zakonshme të infeksionit mykotik të këmbës janë: (1)

  • Kruarje dhe djegie e gishtërinjve dhe këmbëve
  • Lëkurë më luspa, shumë e thatë, e plasaritur dhe që rripet
  • Çarje, zbutje dhe zbardhje e lëkurës midis gishtërinjve
  • Lëkurë e plasaritur tek shputa dhe thembra
  • Flluska
  • Erë e keqe e këmbëve


[1] Ilkit M, Durdu M. Tinea pedis: The etiology and global epidemiology of a common fungal infection. Crit Rev Microbiol. 2014 Feb 4

Top